La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha criticat aquesta nit que el Govern vulgui fer un referèndum, quan ells mateixos deien que era una proposta superada perquè ja s'havia fet. Arrimadas ha comparat, doncs, aquest referèndum amb el 9-N, "com si fos una roda de hàmster". En una entrevista a TV3, la líder de Ciutadans al Parlament ha defensat que "el Govern sap que no podrà tirar endavant el referèndum" i ho ha considerat una presa de pèl. 

Arrimadas creu que tornar al 9-N "és reconèixer que es va mentir" i ha criticat que el Govern hagi dit més d'una vegada que el procés arriba al seu final (amb el 9-N o el 27-S) i en canvi no hagi avançat. "D'aquesta manera el Govern reconeix que no poden avançar", ha insistit Arrimadas. Per això, la líder de l'oposició ha volgut erigir-se com la solució que "pensa en tots els catalans, també amb els independentistes". 

En aquest sentit, Arrimadas ha criticat que la Generalitat tingui com a prioritat el referèndum i no la Sanitat. En referència al col·lapse que el passat cap de setmana va patir l'Hospital de la Vall d'Hebron, Arrimadas ha dit que C's pensa més "en la Vall d’Hebron i no en la cimera del referèndum", que se celebrarà el 23 de desembre. Per això, ha defensat la proposta de Ciutadans, que al seu entendre pensa en tots els catalans i en la seva "butxaca"

Conferència de presidents

Sobre el finançament, Arrimadas ha demanat al president Carles Puigdemont que recapaciti i vagi a la Conferència de Presidents que ha convocat el govern espanyol. "No podem deixar la cadira catalana buida", ha defensat. La cap de l’oposició ha manifestat que "s'hi ha d'anar" perquè cal "reformar el sistema de finançament", i ha assegurat que si finalment el president no hi assisteix, "demanaré jo una reunió amb el Govern d'Espanya". 

Arrimadas ha avisat que si Catalunya planta el govern espanyol en aquesta reunió, "després no ens podrem queixar si no tenim un bon finançament".

La líder del partit taronja ha aprofitat l'entrevista, també, per tornar a fer èmfasi en el model educatiu català, i ha manifestat la importància de tenir tant el català, com el castellà i l'anglès com a llengües vehiculars. Arrimadas ha assegurat que tot i que els informes PISA van donar una molt bona nota a Catalunya, per sobre la mitjana espanyola i europea, no hi ha cap prova igual entre Catalunya i la resta d'Espanya i per tant, no es pot saber el nivell de castellà dels nens catalans. Sí que ha assegurat que en anglès "estem a la cua d'Europa".

Sobre TV3, donat que l'entrevista li feien en aquesta cadena, ha defensat que "no passaria res" si es fes alguna pel·lícula o programa en castellà i ha demanat una televisió "imparcial i plural, que respecti la pluralitat de tots els catalans".