L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, actualment exiliada a Ginebra (Suïssa), ha assegurat que “mentre hi hagi repressió, l’exili serà útil”, i ha defensat la seva marxa a la ciutat suïssa, on hi viu des de febrer del 2018, perquè es tracta “d’una ciutat internacional i una ciutat refugi”, on ha pogut donar a conèixer la causa catalana: "aquí podem obrir-nos al món i contactar amb tothom".

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Gabriel ha donat a conèixer que actualment té feina estable i que a més, milita en un partit polític en l'àmbit feminista: “Faig el que he fet sempre, treballar i militar”.

Gabriel, que durant l'entrevista ha aprofitat per saludar els presos polítics que l'estaven escoltant, ha subratllat que ella, "igual que Marta Rovira", es sent com la "conseqüència d'un conflicte" i que per tant veu més necessari "revertir la situació de repressió que no pas posar-la de relleu". En la mateixa línia, ha considerat que la repressió no només acaba amb la llibertat dels presos i dels exiliats, si no que acaba amb l'exercici del dret a l'autodeterminació.

Anna Gabriel ha posat l'accent en la necessitat d'una "mirada llarga". La cupaire es refereix a "tenir treballats escenaris per abans del judici, durant el judici i també un cop aquest hagi acabat". Per a aconseguir-ho proposa seure i parlar per, d'aquesta manera, "aprofitar el judici per denunciar l'Estat".

De la mateixa manera, l'exportaveu de la CUP ha apostat per un "gran acord estratègic" de l'espai que defensa el dret a l'autodeterminació i creu que les "acusacions creuades i les ocurrències" s'han de deixar per un altre moment que no hi hagi "tant dolor".

Pel que fa a la situació a Veneçuela, Gabriel ha assenyalat que hi ha "en joc" si s'estronca un pilar fundacional que és la democràcia popular o si es serveixen els interessos de les multinacionals o de les dretes racistes. L'exdiputada de la CUP ha denunciat la imatge del líder del PP, Pablo Casado, donant suport a un "cop d'estat".

Finalment, preguntada per si té previst tornar a Catalunya tenint en compte que està acusada de desobediència, Gabriel ha explicat que serà a Suïssa "el temps que faci falta" per denunciar la "repressió" mentre hi hagi companys acusats amb penes "altíssimes".