L'empresari David Marjaliza, el número 2 de la trama Púnica, ha identificat el president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, com un dels donants del PP. En la seva última declaració a l'Audiència Nacional el mes de juliol passat, Marjaliza va reconèixer per primera vegada que les sigles JEC vinculades a 60.000 € i que apareixen a la llibreta de Francisco Granados, es corresponen amb José Manuel Entrecanales.

A més, Marjaliza assegura que va ser el propi Granados, exconseller de Presidència de la Comunitat de Madrid, qui li va confirmar que l'acrònim JEC corresponia al president d'Acciona. Afegeix que li va dir que era "un rata" i que "sempre ens dóna molt poc".

Granados, per la seva part, ha negat des d'un principi l'existència de pagaments d'empresaris. El qui va ser exsecretari general del PP i presumpte capitost de la trama Púnica, defensa que no es tracta de donacions i ha negat que aquesta companyia abonés 60.000 euros en metàl·lic al partit, segons interpreten els investigadors de la (UCO) de la Guàrdia Civil partint d'una anotació a la seva llibreta del 18 de maig de 2014.

Granados nega també que manipulés adjudicacions des del seu càrrec a la Comunitat de Madrid i desmenteix que rere les sigles LD s'amagui l'empresari Luis Delso i que JLM es refereixi a Javier López Madrid. L'antic número dos d'Esperanza Aguirre relaciona aquestes sigles amb actes del PP.

Reunió amb els extresorers del PP

Marjaliza, que col·labora amb la Justícia des de l'estiu del 2015, va admetre haver fet pagaments al PP en metàl·lic a través de la Fundació per al Desenvolupament Econòmic i Social. Va oferir detalls sobre un presumpte pagament fet a la seu del PP a Madrid l'any 2007. "Ja ens havien adjudicat obres al Metro, a la Comunitat de Madrid i Francisco Granados em va dir que havíem de tenir un gest i que fes una donació a Génova", va declarar davant de l'Audiència Nacional. El presumpte pagament s'hauria fet a través de José Fernández Bonet, exregidor de l'ajuntament de Madrid, i s'hauria reunit directament amb Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas, extresorers del PP.

L'empresari ha denunciat en diverses ocasions tenir por per la seva vida i la de la seva família a causa de les nombroses amenaces rebudes perquè col·labora amb la justícia. Encara que en cap moment no ha volgut assegurar que les esmentades amenaces procedeixin de l'entorn de Francisco Granados o del PP: "Jo no sé de qui vénen".

Foto: Marjaliza arribant a l'Audiència Nacional per declarar sobre la trama Púnica / EFE