Impulso Ciudadano, Asamblea por una Escuela Bilingüe i S'ha acabat reclamen en un manifest conjunt que "la veu de la Catalunya silenciada" sigui escoltada en la negociació del nou govern i demanen el compliment de la llei "davant dels abusos dels col·lectius separatistes i antisistema".

Les tres entitats, que defensen el compliment de la Constitució, el bilingüisme i denuncien el que consideren "abusos" dels independentistes, han fet públic aquest diumenge un manifest conjunt, titulat "Escolteu els catalans constitucionalistes", amb motiu de les negociacions iniciades pels partits per a la formació d'un nou govern.

"El fracassat procés independentista ha suposat una contínua degradació de la convivència a Catalunya, de la qual els catalans constitucionalistes hem estat i som les principals víctimes", denuncien aquestes entitats. Asseguren que "els catalans partidaris de l'Espanya constitucional" són "ignorats sistemàticament per l'oficialisme separatista que s'ha instal·lat al poder de la comunitat autònoma".

"Els catalans constitucionalistes no existim", denuncien les tres entitats que reclamen que "la Catalunya nacionalista i la Catalunya constitucionalista busquin punts de trobada que permetin articular un discurs harmònic i allunyat de qualsevol vel·leïtat totalitària".

"És indispensable -argumenten- que en les imminents negociacions entre les diferents formacions polítiques per aconseguir un pacte d'investidura o un acord de govern no s'ignori als catalans que defensem en condicions molt difícils la vigència de la Constitució espanyola a Catalunya. La veu de la Catalunya silenciada ha de ser escoltada ", reblen.