L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural (ÒC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han convocat per aquest dimecres a les 19:30 una concentració davant la Delegació del Govern espanyol (carrer Roger de Llúria amb Mallorca) arran de l'escàndol per la filtració de les converses entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. 

Sota el lema "Per un nou país lliure de corrupció d'Estat", la manifestació vol donar sortida a la indignació que generen les recents informacions aparegudes que relacionen el Govern d’Espanya amb un cas de conspiració política a Catalunya. Des de les entitats sobiranistes defensen la construcció d’una República catalana lliure, justa i democràtica, on no poden tenir cabuda actuacions que atemptin contra les llibertats més bàsiques de les persones.

Corrupció gangsteril

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha considerat que les converses gravades de Jorge Fernández amb De Alfonso reflecteixen un "cas de corrupció d'Estat al més pur estil gangsteril".

"Estem davant un 'affair' que no és una qüestió del ministre ni del director de l'OAC", ha dit després de participar en una concentració per la unitat de col·leccions del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i el Museu de Lleida i contra el retorn d'un centenar d'obres a Sixena.

Per a ell, "els nous enregistraments com a publicades posen damunt de la taula que tot l'aparell de l'Estat, començant pel president del Govern, estaven absolutament al corrent".

"El que toca ara és defensar la llibertat i la democràcia, i reafirmar que tenim la voluntat d'avançar en la constitució d'un nou país, i que ni les trampes ni la invenció de noves proves ni la guerra bruta ni les clavegueres de l'Estat ens detindran", ha dit