“Tombem el Règim del 78, Pels drets socials i polítics, per l’autodeterminació, contra la repressió”. Aquest és el lema per la manifestació convocada per divendres 21 de desembre a les 18.00 hores a Jardinets de Gràcia, com a mostra de rebuig al Consell de Ministres a Barcelona.

Així ho han explicat diverses entitats, entre les quals hi ha l’ANC, els CDR, la CUP, Poble Lliure, Arran, i les JERC a través d’un comunicat. Asseguren que celebrar el Consell de Ministres a Barcelona aquest 21-D és “una provocació”. També expliquen que la convocatòria d’aquesta gran manifestació és la resposta a la voluntat de dividir, criminalitzar i crear un clima de violència "des del govern espanyol, partits del Règim i alguns mitjans de comunicació"

“Tenim motius per protestar i tenim motius per sortir al carrer, i ho farem, com sempre, determinades, massives, i defensant els drets de tothom: pels drets civils i polítics, i pel dret a la protesta; pels drets socials i laborals, i també, com no, pel dret a decidir el nostre futur en llibertat i sense amenaces”, han exposat.

La manifestació vol posar el focus en l'anomenat "Règim del 78" com a responsable de la situació d'"excepcionalitat democràtica que viu Catalunya" i com una màquina de negar drets socials que generen la situació de precarietat que viu la societat catalana i de la resta de l'Estat, recull el comunicat. “La iniciativa vol reiterar la necessitat de resoldre el conflicte polític fent efectiu el dret a l'autodeterminació del poble català”, han ressaltat.

A banda de les entitats esmentades, també hi participaran com a convocants OC, SEPC, La Forja, Endavant, IAC, Lluita Internacionalista, Constituents per la Ruptura, Universitats per la República, ISC-CSC, ANGI, Embat i Crida LGTBI.