Més de 70 entitats catalanes a l'exterior no han rebut les subvencions que els pertoquen per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Així ho ha denunciat en un comunicat la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (Fiec), que agrupa centres i casals de la Generalitat, que es lamenta que des de la intervenció de les finances de la Generalitat, el pagament de les subvencions a les comunitats catalanes a l'exterior estan bloquejades.

El pressupost destinat a això era d'un milió d'euros i comprenia el període d'entre l'1 d'octubre del 2016 al 30 de setembre del 2017. Ara bé. En no rebre les subvencions, les entitats han hagut d'avançar tots els diners de les seves butxaques.

Però això no és el pitjor. Com que abans de l'aplicació del 155 les subvencions de l'any vinent no estaven resoltes, si a 31 de desembre no s'ha signat, tampoc no podran rebre les de l'any vinent i, segons la Fiec, com que "no s'hauran fet servir i el més probable és que s'hauran d'utilitzar per reduir el deute".

Aquests diners anaven destinats, entre d'altres, a despeses de funcionament, activitats culturals, ensenyament de la llengua catalana o despeses existencials.