La Generalitat de Catalunya recorrerà el Reial Decret 310/2016, aprovat pel Consell de Ministres d'ahir, pel qual s'imposa una revàlida en acabar el quart curs de l'Educació Secundària i el segon de Batxillerat, com preveu la LOMCE.

Així ho ha assegurat avui la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en declaracions a TV3, en què ha afirmat que Catalunya no aplicarà aquestes revàlides el pròxim curs escolar 2016-2017 i que els estudiants que finalitzin el Batxillerat realitzaran la selectivitat com fins ara.

Segons el Reial Decret aprovat ahir pel Govern en funcions, el pròxim curs ja es faran revàlides a quart d'ESO i a segon de Batxillerat, si bé no caldrà aprovar-les per obtenir el títol de Secundària encara que, en el cas del Batxillerat, es tindrà en compte per a l'accés a la universitat. A partir del curs 2017-2018 s'hauran d'aprovar aquestes revàlides per aconseguir els títols de batxillerat i graduat en ESO.

Per la seva banda, el sindicat de docents USTEC-STEs ha proposat avui que el departament d'Ensenyament desobeeixi el Reial Decret ja que "no té present la situació de partida de l'alumnat ni la seva evolució individual, bàsica en qualsevol procés d'avaluació".

USTEC-STEs reclama també a les forces polítiques amb representació al Congrés dels Diputats que "en cap cas permetin la investidura del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que s'ha permès publicar aquest decret de repercussions socials encara imprevisibles", i anima docents i pares a oposar-se a la LOMCE.