El govern espanyol i la comunitat de Madrid han sortit en tromba contra la possibilitat que la regió s'hagi de tancar a causa del fort increment de casos de coronavirus, un dels més alts de la UE. El tancament comportaria l'aïllament de la comunitat i la capital espanyola per terra i aire, com s'ha fet en algunes regions italianes.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha intentat desactivar aquesta possibilitat quan li han preguntat en roda de premsa. "Ara mateix no està ni moltíssim menys sobre la taula", ha insistit. Això sí, no ha dubtat a demanar als habitants de Madrid -i també als dels altres focus importants- que no viatgen per Espanya, "per responsabilitat".

La presidenta de la comunitat, Isabel Ayuso, ha hagut de sortir a aclarir que no han valorat ja el tancament de Madrid, davant els rumors que han circulat durant el dia. I l'ha posat com a tuit fixat.

La meitat de tots els contagiats per coronavirus a l'Estat espanyol són a Madrid, 1.024, i també la majoria de morts, 31. Ayuso ha manifestat aquesta tarda que el proper cap de setmana és produirà un "repunt elevat" dels contagis per coronavirus a la regió.