Arribar i moldre. El nomenament de l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, com a nou Secretari d’Acció Exterior de la Junta d’Andalusia ha provocat aquest matí l’enfrontament dels grups de l’oposició amb el govern durant la sessió de control al Parlament andalús. Durant el debat, una cosa ha quedat clara, Millo ha sumat un nou enemic: Vox.

El nomenament de Millo ha estat durament criticat per Vox. La diputada d’aquesta formació, Belinda Rodríguez, ha considerat, ras i curt, que aquest nomenament “sobra”. La diputada no s’ha quedat curta i ha assegurat que la Secretaria d’Acció Exterior, una vegada més, és un xiringuito de col·locació d’amics .

Va permetre el referèndum de l'1-O

Però el que més ha encès els diputats de Vox és el fet que s’hagi triat algú “sota el mandat del qual es va fer un referèndum d’autodeterminació”. “Un escàndol”, en paraules de Belinda Rodríguez. Un cop més la formació d’Abascal retreu al PP que no fossin prou durs amb l’independentisme.

A les crítiques de Vox s’han sumat les del PSOE, que també ha acusat el PP i Ciutadans de convertir la Junta en un altre xiringuito de col·locació d’amics. Els socialistes consideren el nomenament "una falta de respecte al poble andalús".

El conseller de la Presidència, Elías Bendodo, ha estat l’encarregat de defensar el seu company de files, que ha considerat que Millo té la qualificació professional i l'experiència necessària per al càrrec i és la persona adequada per a la feina.