L'actual secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia, Enric Millo, es deixa estimar quan li pregunten si serà un dels nous consellers del govern popular de Juanma Moreno.

El president ha revalidat el seu càrrec amb una majoria absoluta que aparta Ciutadans de la vicepresidència i li dona més marge per repartir cadires. Una d'elles, per a Millo? "Estic molt content ara mateix de la feina que tinc aquí. Ningú m'ha demanat que torni a Catalunya, tampoc Alberto Núñez Feijóo", ha declarat a RTVE Catalunya.

"Moreno em té bona consideració"

Així doncs, la segona pregunta era evident i Gemma Nierga li ha preguntat si això volia dir que seria nou conseller andalús: "Només aspiro a servir, la meva obsessió és ser útil allà on estic. Estic molt content de treballar amb Juanma Moreno, és una persona excel·lent i em consta que em té bona consideració i tinc una bona relació personal amb ell des del 2006", ha conclòs entre somriures i sense negar la pregunta. 

"Era difícil d'imaginar"

Els populars estan pletòrics. La majoria absoluta a San Telmo ha fet història. El 2008, el PSOE també la va aconseguir però amb 56 diputats, dos menys que els d'ara amb el PP de Juanma Moreno, 58. "Es flairava a l'ambient, tot era molt positiu i favorable, però era difícil imaginar que es pogués superar la majoria absoluta que està en 55. És un resultat realment històric. S'està produint l'inici d'un canvi, d'una nova etapa, un nou cicle", conclou Millo que argumenta la majoria pel "vot útil de molts" davant Vox que ha punxat en les seves aspiracions i Ciutadans que s'ha esborrat del mapa.

"Amb Puigdemont tenia molta relació"

En paral·lel, Millo ha tornat a tirar d'hemeroteca per recordar, una vegada més, que ell tenia relació en un passat amb el president Carles Puigdemont: "Amb ell tenia una relació molt cordial, havíem negociat pressupostos de l'Ajuntament de Girona junts i tota la meva etapa com a Delegat del govern espanyol, van haver converses i diàleg sempre. També amb Oriol Junqueras, Jordi Turull i Josep Rull. Teníem una relació personal i cordial però tots vam patir la situació, jo especialment. I quan es va trencar la legalitat, jo havia de restablir l'ordre constitucional. Efectivament, la relació personal va deixar de tenir vida, no hem tingut mai més l'ocasió de veure'ns". 

Sobre un possible retrobament amb el president Puigdemont, matisa: "Un està a Waterloo i l'altre a Sevilla però jo estic aquí perquè vull i no haig de rendir comptes davant la justícia espanyola. Estic molt a gust. Retrobaments? La vida és molt llarga, ja veurem. Ara mateix estem molt distanciats i jo molt a gust a Andalusia".