El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha obert la porta al fet que la intervenció dels comptes de la Generalitat pel Ministeri d’Hisenda s’allargui més enllà de la constitució del nou Govern. El dirigent del PPC afirma que abans cal "assegurar" que “ningú malbaratarà diner públic”.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Millo ha criticat l’Executiu de Carles Puigdemont per ser l’“únic” de l’Estat que ha gastat diner públic per anar “contra la legalitat”, i ha assegurat que no va acomplir amb totes les obligacions. En aquest sentit, diu que ara l’Estat està fent “el màxim que pot” per redreçar la situació.

Si bé el control de l’economia catalana no ha d'aturar-se necessàriament un cop passat el 21-D, Millo ha insistit que sí que passarà en el cas de l’article 155 de la Constitució. El delegat del govern espanyol a Catalunya creu que “no tindria raó de ser” continuar aplicant les mesures quan es constitueix nou govern, però no tanca la porta que passi en virtut dels objectius del nou executiu. "Si el nou govern català vol fer exactament el mateix que l'anterior, què ha de fer el govern espanyol?", s'ha preguntat.

Pel que fa a l’actual aplicació del 155, Millo justifica les aproximadament 150 destitucions de càrrecs de la Generalitat perquè es tracta de consellers o professionals que aquests haurien col·locat “a dit” i que cauen “de manera automàtica”.

“Optimista” per una nova etapa

Millo també s’ha mostrat “optimista” davant d’una nova etapa que pot començar, en què Catalunya “no quedi despenjada del procés de creixement d’Espanya”.

En aquest sentit, ha posat en valor que el ritme de fugida d’empreses “s’ha reduït d'ençà que s’ha restablert l’ordre” a Catalunya, i que cal “fer el possible" perquè tornin les empreses que ja han marxat, i que “no marxin les que encara hi són”. Així, assegura que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està “compromès a fer tot el possible perquè l’economia catalana es recuperi”.

Amb tot, Millo espera que el nou govern català amb què es trobi Rajoy tingui uns altres interlocutors, perquè els que hi havia fins ara “han vulnerat la legalitat”, però ha afegit que si els ciutadans decideixen “democràticament” tenir els mateixos, “ningú no s’hi pot oposar”.