Unes noves eleccions generals al novembre dissenyarien un escenari polític molt semblant al resultat del 28 d'abril i tot indica que continuaria la situació de bloqueig, segons dues enquestes. Per tant, els baròmetres continuen reflectint que Pedro Sánchez seguiria necessitant el suport d'Unidas Podemos i les forces independentistes per poder governar.

D'una banda, el sondeig de NC Report publicat pel diari La Razón assenyala que el PSOE perdria 200.000 vots, però obtindria entre 126 i 130 diputats, respecte els 123 actuals, i guanyaria novament les eleccions. Tot i així, la distància amb el PP es reduiria, ja que els de Pablo Casado seguirien recuperant terreny perdut assolint fins a 20 diputats més. Passarien dels 66 als 86 amb el 21,8% dels vots.

enquesta La razón

Entre Podemos, Ciutadans i VOX, la formació de Pablo Iglesias seria la formació menys perjudicada de les tres en quant a vots -579.145 vots menys-, però és la que perdria més escons passant dels 42 actuals a entre 31 i 34. El partit d'Albert Rivera, perdria 665.665 vots i entre 4 i 7 escons, fins a quedar-se amb una representació que oscil·laria entre 50 i 53 diputats. I Santiago Abascal és el que perdria més vots -més de 768.092 vots- i obtindria entre 17 i 20 diputats, respecte els 24 actuals.

Pel que fa la resta de partits mantindria el seu pes actual: ERC amb 14-15 diputats; JxCat amb 7; el PNB amb 6; Bildu amb 4; Coalició Canària amb 2; Navarra Suma amb 2; PRC amb 1; i Compromís amb 1.

enquesta eldiario

D'altra banda, l'enquesta de Celeste-Tel elaborada per a eldiario.es, els socialistes repetirien victòria pujant fins als 129 escons i amb el 30,9% dels suports. No obstant, la seva tendència va a la baixa en referència a l'històric de sondejos des de les eleccions del 28-A. Amb el 20,2% dels vots i 83 escons, el PP es consolida com la segona força i per tant, remarca que el partit de Pablo Casado seguiria sent el màxim beneficiat si es celebressin unes eleccions al novembre.

Ciutadans tornaria a ser la tercera opció pels votants espanyols i reduiria poc més de cinc diputats, passant de 57 a 52. En la mateixa línia estaria Unidas Podemos segons aquesta enquesta, ja que la formació de Pablo Iglesias no li afectaria massa el fracàs en la investidura i es mantindria estable amb 36 escons, respecte els 42 actuals. Igual que la resta d'enquestes, la força més perjudicada en unes noves eleccions seria VOX, indicant que obtindria el 8,3% dels vots i passaria de 24 a 17 diputats.

Finalment, les dues formacions catalanes perdrien un diputat cada una, 14 ERC i 6 JxCat, així com també EH Bildu obtenint 3, respecte els 4 actuals. Tot i així, les forces independentistes tindrien prou força com perquè Sánchez depengui d'elles per tal de ser investit president del govern.