L'escenari d'unes noves eleccions a l'estat espanyol no resoldria l'actual situació de bloqueig. El PSOE i el PP pujarien 0,6 i 1,5 punts, respectivament, mentre que Unidas Podemos obtindria el mateix resultat, segons una enquesta del diari El Español.

Els socialistes, per tant, repetirien victòria i incrementarien lleugerament els seus vots, passant del 28,7% a l'abril al 29,3%. No obstant, el Partit Popular seria el que sortiria més reforçat i mantindria la segona posició, creixent fins al 18,2% dels vots. De fet, la pujada de Casado coincideix amb la davallada de VOX que seria la formació més perjudicada baixant 1,6 punts i descendint del 10,3% de fa tres mesos al 8,7%.

enquesta el español eleccions generals El Español

D'altra banda, Ciutadans mantindria la posició com a tercera força i pujaria un subtil 0,3%, obtenint el 16,2%. Pel que fa Unidas Podemos, el partit de Pablo Iglesias es quedaria fixat al 14,3% dels vots de l'abril i repetiria quarta posició.

Així mateix, tot indica que l'immobilisme​ de l'electorat en unes noves eleccions generals portaria a un altre bloqueig a l'hora de formar govern a Espanya. Molt haurien de canviar les relacions entre el PSOE i Unidas Podemos per constituir un govern de coalició. Una altra possibilitat és que el candidat a la presidència, Pedro Sánchez, comenci a mirar amb més bons ulls el partit d'Albert Rivera, però els últims pactes en comunitats autònomes com Navarra on els socialistes han governat gràcies a Bildu, allunyarien futures col·laboracions entre Sánchez i la dreta.