El diari ABC publica aquest dilluns un nou baròmetre fet del 28 de setembre al 2 d'octubre que analitza l'opinió dels espanyols pel que fa a les diferents polèmiques de les darreres setmanes. Una de les preguntes és sobre un possible indult per part del govern espanyol als presos polítics del procés i la resposta és clara: no. Segons el rotatiu espanyol, el 66% dels enquestats asseguren estar en contra de perdonar les penes de sedició i malversació als presos independentistes, mentre que el 21,2% s'hi haurien mostrat a favor.

D'altra banda, el baròmetre també pregunta per altres aspectes, com la relació entre la Corona i l'executiu de Pedro Sánchez. Segons l'enquesta, set de cada deu espanyols condemnen el que consideren "atacs del govern a la monarquia". El 69,9% s'han mostrat en contra de "les ofenses a la Monarquia", davant un 17,8% que han dit estar-hi d'acord. El 6,6 dels preguntats s'han mostrat indiferents i un 5,8 han optat per no contestar.

Sobre els pressupostos de l'Estat

Pel que fa a l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat del 2021, els enquestats asseguren preferir que s'aprovin amb Ciutadans i rebutgen que es tirin endavant amb els vots d'ERC o EH Bildu. En concret, un 58,3% dels preguntats estarien en contra d'aquesta negociació, davant un 27,2% que ho veurien amb bons ulls.

abc

Foto: L'enquesta de l'ABC d'aquest dilluns.