L'independentisme, amb ERC al capdavant, conservaria la majoria absoluta si ara se celebressin eleccions a Catalunya, segons una enquesta que La Vanguardia publicarà demà. ERC obtindria 43 diputats i el PDeCAT 23 (4 escons més que Junts pel Sí en conjunt), mentre que la CUP passaria de 10 a 5. En total l'actual majoria sobiranista passaria dels 72 escons de l'actualitat, a 71.

Per al segon lloc es produiria una pugna entre el PDeCAT i Cs, ja que als dos partits se'ls atorguen 23 diputats. El partit d'Albert Rivera i Inés Arrimadas va aconseguir 25 parlamentaris a les darreres eleccions.

En tercera posició quedaria el PSC, amb 17 (16 a les anteriors eleccions), que sembla aturar la sagnia, mentre que Catalunya en Comú amb prou feines reactiva el vot dels comuns, que només guanyen un escó (de 11 a 12). El PP també pujaria un escó, de 11 a 12, i quedaria empatat amb els comuns.

Sobre el paper seria possible també un tripartit d'esquerres entre ERC, el PSC i Catalunya en Comú, si bé amb dificultats evidents perquè els socialistes no accepten el procés sobiranista.