Més de la meitat dels espanyols, el 58,6 %, consideren que el procés independentista català continuarà al llarg d'aquest any i gairebé el mateix percentatge, el 52,6 %, opinen que el conflicte polític a Catalunya té solució, segons una enquesta que recull avui el diari La Razón.

La mostra, realitzada per NC Report a partir de 900 entrevistes a tot Espanya del 27 al 30 de desembre passats, apunta que són els espanyols de més edat -de més de 65 anys- i els més joves -de 18 a 29- els que més dubten que el procés català no torni a ressorgir, però alhora són aquests mateixos els que estan més segurs que la crisi catalana té solució.

Per contra, un 32,3 % dels enquestats pensen que el secessionisme no tornarà, malgrat que Catalunya tingui un govern independentista.

Tanmateix Catalunya no és l'assumpte que més preocupa els enquestats i un 65,4 % van afirmar que la seva principal inquietud per a 2018 és l'atur, per davant de la crisi catalana, que és l'assumpte principal per al 43,8 %; els polítics (per al 29,2 %); la corrupció (per al 24,4 %), els serveis públics (23,8 %) o la crisi econòmica (19,6 %).

Segons l'enquesta de NC Report, un 37,4 % dels espanyols considera que el 2018 serà un any igual en l'econòmic; un 24,7 % opina que serà millor i un 23,8 % pensa que l'economia nacional anirà a pitjor.

Una àmplia majoria dels que van respondre a l'enquesta (el 70,1 %) creu que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, acabarà la legislatura, qüestió que comparteixen sobretot els més joves, davant el 12,6 %, que van opinar que hi haurà avançament electoral.