El tripartit PP, Cs i Vox podria governar en sumar majoria absoluta a les eleccions del 28 d'abril, segons una enquesta de SocioMétrica publicada per El Español. Aquest és l'únic sondeig publicat aquest diumenge que dóna al tripartit de dretes prou diputats per formar govern .

Segons el sondeig, el PSOE tindria una pujada de 21 escons, sumant un total de 106 diputats, però no serien suficients per obtenir la majoria sumant amb altres formacions.

PP, Cs i Voz sí que podrien governar en una coalició, com la formada a Andalusia ja que que sumarien 178 escons. Els populars baixarien als 73 diputats i la formació taronja obtendria 65, més del doble dels diputats actuals. En canvi, el partit de Santiago Abascal entraria al Congrés amb 40 diputats, principalment de vots perduts del PP.

D'altra banda, la suma de partits que van recolzar la moció de censura no obtendria majoria, ja que sumaria 172 escons en total. Unidos Podemos baixaria significativament a 41 escons, en contraposició als 71 actuals. PSOE tindria 106; ERC 12; PDeCAT, 4; PNV, 6; EH-Bildu, 2, y Coalición Canaria mantendria la seva única diputada. Així, una coalició entre el partit de Pablo Iglesias i el PSOE, que sumaria 146 diputats, tampoc podria governar.

Tampoc podria governar un bipartidisme entre el PSOE i Cs, l'anomenat Pacto Abrazo, amb 171 diputats conjuntament i a falta de 5 diputats per obtenir majoria.

En contraposició a El Español, un sondeig de GAD3 per La Vanguardia dóna majoria al PSOE, qui guanyaria les eleccions generals del 28 d'abril amb el 28,2 % dels vots i 119 escons, en front dels 85 aconseguits el 2016.

Així també, segons una altra enquesta, aquesta feta per GESOP al febrer per a El Periódico, el PSOE guanyaria les generals en obtenir entre 115 i 117 escons, el PP quedaria en segon lloc entre 75 i 77 i Vox entraria al Congrés amb entre 43 i 46 diputats, al disputar el tercer lloc amb Ciutadans, que aconseguiria entre 44 i 47.