Quan falta un any per a les eleccions municipals, Barcelona en Comú, amb Ada Colau al capdavant, tornaria a guanyar. Això sí, aquest cop amb ERC i Cs trepitjant-li els talons. En una enquesta publicada per El Periódico, Colau obtindria entre 9 i 10 regidors, seguida d'ERC i Cs que n'obtindrien entre 8 i 9, el que podria deixar Barcelona amb un triple empat. En les eleccions de 2015 els comuns van treure 11 regidors, mentre que els republicans i el partit taronja empataven a 5. 

Per altra banda, el PDeCAT perdria 4 regidors, passant de 10 a 6, el PSC en guanyaria un, passant de 4 a 5. Finalment la CUP també milloraria resultats creixent en un regidor i passant de 3 a 4. El més perjudicat en els comicis seria el PP, ja que perdria la seva representació i no obtindria cap regidor. El 2015 el partit liderat per Alberto Fernández va obtenir-ne 3. 

L'enquesta, però, ha estat feta quan encara queden moltes incògnites per tancar. L'exprimer ministre de França, Manel Valls, encara no ha confirmat si serà el cap de llista de C's, mentre que els partits sobiranistes tampoc han tancat la porta a fer una llista unitària per ser més forts al consistori de la capital catalana.