El president d'Esquerra Republicana de Catalunya i vicepresident del Govern destituït pel 155, Oriol Junqueras, pres polític a Lledoners, no podrà ser el candidat del seu partit a les següents eleccions catalanes però és el líder més valorat. A la vegada, el probable candidat efectiu dels republicans a la Generalitat, l'actual vicepresident, Pere Aragonès, és el candidat que es percep com a més probable futur president de la Generalitat, segons les dades d'un sondeig de l'Institut Feedback per a ElNacional.cat sobre l'escenari polític català. 

L'enquesta es basa en una mostra de 800 entrevistes telefòniques fetes entre el 29 de juny i el 2 de juliol i té un marge d'error del 3,54%. En l'apartat sobre nivell de coneixement i valoració dels líders polítics, Junqueras ocupa la primera posició amb un 5,27 de nota mitjana en una escala de 0 a 10. Els enquestats que declaren haver votat ERC als anteriors comicis li atorguen un 7,55; els de la CUP, un 7,26, i els de JxCat, un 6,92. També l'aproven els del PSC, amb un 5,09, ja per sota de la mitjana. Els comuns el puntuen amb un 4,98, Cs amb un 2,17 i el PP amb un 0,93.

El segon dirigent més valorat després de Junqueras -i el segon i únic que aprova- és el cap de files de la CUP al Parlament, Carles Riera, que obté un 5,13. Els electors de la CUP el puntuen amb un 7,75, els de JxCat amb un 5,55 i els d'ERC amb un 5,19; la resta, el suspenen.

L'actual vicepresident i eventual candidat d'ERC, Pere Aragonès és el tercer tot i que suspèn, amb una nota mitjana de 4,91. L'aproven els electors d'ERC amb un 6,16; els de la CUP, amb un 5,80, i els de JxCat, amb un 5,74.

Els electors dels comuns suspenen Albiach

Jéssica Albiach, líder de Catalunya En Comú Podem, obté una nota del 4,49. L'aproven, curiosament, els electors de la CUP, amb un 6,28; i els d'ERC, amb un 5,20, mentre que els del seu espai polític la suspenen, amb un 4,90.

El cinquè més valorat és Quim Torra, amb un 4,27. A l'actual president de la Generalitat l'aprova, no obstant això, JxCat, amb un 7,37; la CUP, amb un 6,85, i ERC, amb un 6,02.

El líder del PSC, Miquel Iceta, queda per darrere de Torra amb un 4,16 -només l'aproven els electors del seu partit amb un 5,79-, però per davant del president a l'exili, Carles Puigdemont, que obté una nota del 3,78. A Puigdemont l'aproven els votants de JxCat amb un 7,35; els de la CUP, amb un 6,33, i els d'ERC, amb un 5,84.

Tanquen la llista el portaveu del PP al Parlament, Santi Rodríguez, amb un 3,64, que és més valorat pels electors de Cs, amb un 6,18, que pels del seu partit -5,13-, i la líder de Ciutadans, Lorena Roldán, amb un 2,97, a qui només aproven els electors dels taronges.

Aragonès, president més probable

Qui serà el futur president de la Generalitat? El vicepresident i dirigent d'ERC, Pere Aragonès, és el possible candidat a la presidència Generalitat a qui els enquestats per Feedback perceben com a més probable futur president, amb independència que els agradi o no. Així ho consideren un 32,0% dels enquestats.

En segon lloc situen el president a l'exili, Carles Puigdemont, o bé un altre candidat de l'espai de JxCat, amb un 27,3%. El candidat del PSC, Miquel Iceta, és percebut com el més probable president en tercer lloc, per un 19,8% dels enquestats. El 21% restant no sap qui pot succeir Quim Torra després de les properes eleccions.