Els barcelonins estan dividits sobre quin tipus de pacte convindria més per governar l'ajuntament de Barcelona després de les eleccions municipals del 26 de maig, tot i que la fórmula amb més adeptes és una coalició de les esquerres. Així ho posa de manifest una enquesta realitzada per Feedback per a ElNacional.cat a 23 dies de la celebració dels comicis i just després de les eleccions espanyoles del 28-A.

A la pregunta de quines coalicions preferiria per formar el futur govern municipal si cap partit obté la majoria absoluta, un 33,7% respon que una coalició de partits d'esquerres, mentre que un 28,3% es decanta per una coalició de partits unionistes. 

 

Quant als independentistes, el 20,4% dels enquestats dóna suport a una coalició de partits que defensen la independència de Catalunya i BComú, la formació que actualment detenta en solitari -i en minoria- el govern municipal. Finalment, un altre 11,9% aposta per una coalició únicament de partits independentistes.

En conjunt, les fórmules amb participació dels independentistes sumen el 32,3%, un punt i quatre dècimes menys que el pacte d'esquerres i 4 punts més que la coalició de forces unionistes.