Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) guanyaria les properes eleccions al Parlament i s'imposaria com a primera força en les quatre províncies, segons els resultats d'una enquesta de l'Institut Feedback per a ElNacional.cat sobre l'escenari polític català. A Barcelona i Tarragona, el partit d'Oriol Junqueras i Pere Aragonès desplaçaria Ciutadans de la primera plaça i a Girona i Lleida passaria per davant dels seus actuals socis de Junts per Catalunya (JxCat) al Govern.

El sondeig es basa en una mostra de 800 enquestes telefòniques que es va fer entre el 29 de juny i el 2 de juliol i preveu un marge d'error del 3,54%. 

B2   1 CAT Barcelona Projecció elecctoral

A Barcelona, demarcació provincial que tria 85 dels 135 diputats del Parlament, ERC es col·locaria com a primera força amb 24 escons, 6 més que els assolits a les anteriors eleccions, el 2017, quan en va obtenir 18. És el mateix nombre que els aconseguits aleshores per Cs, que ara s'ensorraria de manera estrepitosa a la quarta posició passant de 24 a 8-9 escons, és a dir, 15 o 16 menys.

La segona força a Barcelona seria el PSC, amb 18-19 (5 o 6 escons més) que, a la vegada, desplaça d'aquesta posició JxCat. Els de Carles Puigdemont serien ara tercers, amb 14 diputats (3 menys). Els comuns cedirien un escó, passant de 7 a 6.  La CUP pujaria de 3 a 5, els mateixos que el PP, que també en puja 2, si bé els cupaires superen els populars en percentatge de vot. I Vox obtindria a Barcelona 4 dels 5 diputats amb què irrompria al nou Parlament.

B2   4 CAT Tarragona Projecció elecctoral

Els republicans també guanyarien les eleccions a la demarcació de Tarragona, que tria 18 escons. ERC, que va ser segona força el 2017 amb 5 diputats, pujaria a 5-6 i desplaçaria Cs del primer lloc. Els taronges baixen de 5 a 2 diputats. El PSC de Miquel Iceta, beneficiari de la patacada dels de Lorena Roldán, seria segona força amb 3-4 escons, 1 o 2 més que fins ara. Perdria el segon lloc JxCat, que baixaria de 4 a 3. Vox obtindria un representant i superaria en vots el PP, que manté l'escó que ja tenia. La CUP també aconseguiria 1 diputat -no en tenia cap- i els comuns mantindrien el que ja van obtenir.

B2   2 CAT Girona Projecció elecctoral

'Sorpasso' en vots a l'espai de Puigdemont a Girona

A la demarcació de Girona, ERC (29,46%) superaria en percentatge de vot JxCat (28,05%) , primera força el 2017, en una pugna molt ajustada amb empat en nombre de diputats. Els de Junqueras pugen de 4 a 6 escons, mentre que els de Puigdemont, que va ser alcalde de la capital gironina, baixen de 7 a 6. El PSc seria tercera força, triplicant el nombre d'escons: d'1 a 3. La CUP en mantindria 1, igual com Cs, que en sumaria tres menys -tenia 4-. Els comuns i el PP continuen sense representació i Vox tampoc no aconseguiria cap escó. 

B2   3 CAT Lleida Projecció elecctoral

Quant a Lleida, ERC i JxCat s'intercanviarien també la primera posició electoral, ara en favor dels de Junqueras. ERC seria primera força en passar de 5 a 6 escons i JxCat, en canvi, passaria al segon lloc en perdre'n un: de 6 a 5. El PSC seria tercer: passa d'1 a 2 escons  i desplaça Cs, que el 2017 va assolir 3 escons i ara es quedaria amb 1. La CUP també obtindria 1 diputat per la demarcació de Ponent -0 als anteriors comicis-. El PP continuaria en zero i Vox tampoc no s'estrenaria.