El PDeCAT no només no entrarà al Parlament si finalment es presenta en solitari, sinó que s'ensorrarà i només obtindrà el 0,2% dels suports, segons l'enquesta que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha fet pública aquest divendres.

Tot i que encara no està del tot confirmat que la formació de David Bonvehí acabi presentant-se en solitari a les eleccions del 14 de febrer, ja que es mantenen alguns contactes amb JxCat, l'enquesta recull la intenció de vot, i aquesta és pèssima: només un 0,2% dels enquestats la votarien.

enquesta ceo pdecat

De fet, aquest percentatge és la meitat del que obté el PACMA, amb un 0,4%. Evidentment, si aquests fossin els resultats, el PDeCAT es quedaria fora del Parlament i l'exconsellera d'Empresa i Coneixement Àngels Chacón, l'única en presentar-se a les primàries del partit, no assoliria l'escó de diputada.

De fet, figures tant rellevants com l'expresident Artur Mas, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i uns 150 alcaldes han avalat tant la candidatura de Chacón com el projecte del partit. Mas, en una entrevista a ElNacional.cat, va afirmar que desitjava la victòria de Junts i que el PDeCAT obtingués representació.

david bonvehi artur mas pdecat - acn

L'expresident Mas manté la militància al PDeCAT / Foto: ACN

En els darrers mesos, Bonvehí ha afirmat en diverses ocasions que el partit està preparat per enfrontar-se a unes eleccions en solitari amb les seves pròpies sigles. El líder del PDeCAT sempre ha argumentat que hi ha "projecte, idees i lideratge". Bonvehí també ha reivindicat en diverses ocasions "el diàleg, la negociació i la capacitat d'acord" i ha situat el PDeCAT com a "partit central".

Amb aquests resultats, la formació hereva de la històrica Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) quedaria fora de la cambra catalana per primer cop en la seva història.

ERC, primera força

L'enquesta en qüestió situa ERC com a primera força en el Parlament amb entre 35 i 36 escons, i un 23,4% del vot. En segon lloc se situaria JxCat (el partit del qual s'està allunyant el PDeCAT) amb 31-32 diputats i el 19,4% dels suports, i la tercera posició seria per al PSC amb 24-25 escons. Ciutadans podria arribar a perdre 20 diputats i es quedaria amb 16-17; els comuns obtindrien 8-9, el PP pujaria fins als 7-8 seients, la CUP fins als 6-7, i Vox entraria en el Parlament amb entre 4 i 6 escons.