La disponibilitat i qualitat de l'aigua que es consumeix a la ciutat de Barcelona és l'aspecte que més positivament valoren els barcelonins. Per contra, la qüestió de l'habitatge i el  top manta són els aspectes que provoquen més insatisfacció ciutadana. 

Aquest és el resultat d’una enquesta elaborada per l’Institut Feedback d’Investigació Aplicada per a El Nacional.cat quan falten justament 3 mesos per a la celebració de les eleccions municipals del 26 de maig. El sondeig dona la victòria als comicis a ERC i desplaça al quart lloc BComú.

 

A la pregunta de com dirien que estan funcionant un seguit d'aspectes que han centrat l'actualitat a la ciutat de Barcelona en una escala del 0 al 10, els enquestats atorguen la millor puntuació, un 6,49 a la disponibilitat i qualitat de l'aigua. Aquest nivell de satisfacció contrasta amb els intents de Colau per impulsar la municipalització del servei, que actualment gestiona la companyia público-privada Aigües de Barcelona.

El transport públic és el segon dels cinc aspectes el funcionament dels quals aproven els barcelonins, amb un 6,35. També estan raonablement satisfets de la projecció exterior de la imatge de la ciutat (6,10); de la qualitat i quantitat del turisme que atreu (5,87) -malgrat la polèmica que ha desfermat en determinats moments el grau de massificació i actituds de part dels visitants- i de la il·luminació dels carrers, amb un 5,85.

En canvi, els enquestats suspenen 8 dels 13 aspectes proposats. El control i regulació de la venda il·legal a la via pública o top manta, amb 2,34 punts, és el que més insatisfacció provoca. Si bé, el problema sobre el qual es detecta més preocupació global és l'habitatge, un dels arguments estrella de l'alcaldessa Colau a la campanya de les eleccions del 2015. El preu de l'habitatge rep 2,86 punts i les ocupacions il·legals, 2,80. 

Segueix el control de l'incivisme i la prostitució a la via pública, que rep una puntuació de 3,63. I també suspenen  el funcionament de la seguretat ciutadana, puntuat amb un 4,37;  l'ampliació i funcionament del carril bici (4,75), el trànsit en general (4,68) i la neteja de la ciutat (4,76).

Fitxa tècnica. La mostra és de 800 enquestes telefòniques realitzades entre el dilluns 18 i el dijous 21 de febrer a població empadronada a Barcelona i amb dret a vot a les eleccions municipals. El marge d’error total possible és +3,53% amb un nivell de confiança del 95,5%, on K=2 i el supòsit de màxima indeterminació (p=q=50/50)