Les ràtzies de la Guàrdia Civil ha inspirat una enquesta de l’ABC on pregunta si el president Torra és el responsable que hagin aparegut “CDR disposats a cometre atemptats”. El diari no només dona per fet que els detinguts tenien intenció de “cometre atemptats”, sinó que li penja la llufa a Quim Torra aprofitant per fer créixer la brama que ells mateixos han creat a l’empara d’una enquesta que, tècnicament, no és una “informació” i no ha de ser comprovada.

El text de “l’enquesta” és una lliçó de com condicionar la resposta. Recorda que el president va enviar un missatge als CDR “agraint la seva activitat i convidant-los a que no deixessin de apretar”. “Avui”, segueix, “la Guàrdia Civil ha detingut nou integrants dels CDR que, a més de fotos i mapes de la caserna de Canovelles, tenien termita i components de goma-2 a punt per atemptar com a resposta a la sentència del Procés. Què n’opines?”.

La termita és una mescla pirotècnica que es ven comercialment com a font de calor per soldar. A la xarxa, a l’abast de qualsevol, hi ha centenars de vídeos i articles sobre les reaccions de termita, com la de la fotografia, al jardí d’una casa. De goma-2 no n’han trobat: ho han fet córrer, entre altres, Toni Cantó, diputat de Cs. Les “fotos i mapes” no s’han vist. Però què tant li fa a l’ABC, un diari capaç de descobrir les intencions de les persones?

 5  ABC es al Twitter   🗳 ¿Crees que es responsabilidad de Quim Torra la aparición de CDR dispuestos a cometer atentados  https   t co vKqSBBiWUS    Twitter