La dreta suma majoria absoluta a les eleccions de Madrid, segons l'enquesta de la Forta. La fins ara presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, obtindria una victòria amb una forquilla d'entre 62 i 65 escons. No suficient, però, per formar govern en solitari i hauria de dependre de la ultradreta per ser reelegida presidenta. 

Enquesta Madrid

Aquest cop, els madrilenys escullen 136 escons, quatre més que en les passades eleccions, de manera que la majoria se situa en 69 diputats. Amb els 12-14 diputats de Vox que preveu l'última enquesta, el PP i l'extrema dreta podrien dominar l'Assemblea de Madrid. Per altra banda, l'esquerra es queda sense opcions, amb un màxim possible de 64 escons si un PSOE ensorrat, Más Madrid i Podemos sumessin forces.

C's desapareix a Madrid: la segona patacada d'Arrimadas

L'enquesta de la Forta també preveu la patacada definitiva de Ciutadans, que desapareixeria de l'Assemblea de Madrid mentre el PP i Vox creixen amb força a costa seva. El partit patiria una segona derrota electoral amb Inés Arrimadas a la direcció, després que la formació taronja s'enfonsés al Parlament de Catalunya, passant de la primera força a la setena.

En el cas de Madrid, el partit d'Arrimadas perdria els 21 escons que va aconseguir el 2019 i no només deixaria de ser la tercera força parlamentària, sinó que quedaria fora de l'Assemblea. Com a primera força hi hauria una Ayuso victoriosa, doblant els diputats de les darreres eleccions quan en va aconseguir 30, i Vox passaria a ser la cinquena força amb entre zero i dos diputats més.

Les esquerres es queden sense opcions

El sondeig, per altra banda, deixa sense opcions a l'esquerra. La caiguda més destacada és la del candidat socialista, Ángel Gabilondo, que podria perdre fins a deu escons dels actuals 37 que el PSOE té a l'Assemblea de Madrid.

Per altra banda, Pablo Iglesias no aconseguiria remuntar els resultats anteriors del partit, que com a màxim sumarien quatre escons respecte a les darreres eleccions i Unidas Podemos quedaria com a sisena força. Mentrestant, Más Madrid també podria sumar quatre escons.

 

Imatge principal: La fins ara presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en un acte electoral del 4-M. / Europa Press