L'enquesta sobre intenció de vot realitzada per Metroscopia per al Grup HENNEO (20minutos, Heraldo de Aragón, La Información.com, Diario del AltoAragón i Radio Huesca), entre el 10 i el 12 de desembre, situa al PSOE com a primera força si se celebressin ara eleccions generals, però amb tot just 89 escons, que li impediria de formar una coalició només d'esquerres. A continuació estarien Cs, PP y Podemos.

 

A més, l'enquesta reflecteix la forta irrupció de Vox, que entraria a la Cambra amb 29 diputats i més de l'11 per cent dels vots. Aquesta formació aconsegueix gran part dels seus suports d'antics votants populars. Així, el PP, amb 68 escons, perdria la seva segona posició i es quedaria per darrere de Ciutadans, que n'obtindria 70. Quant a Podemos seria la quarta força, amb 63 escons, davant els 71 de l'actual legislatura.

Sense majories absolutes

D'aquesta manera, seria inviable tant un govern només d'esquerres com un possible acord entre els partits de dreta i ultradreta. En aquest sentit, la suma de Ciutadans, PP i Vox no assoliria els 176 diputats que suposa la majoria absoluta.

L'enquesta també atribueix 15 diputats a ERC i 6 al PDeCAT.

El resultat de l'enquesta d'Henneo sí que trasllada la possibilitat que es reedités o un govern encapçalat per Cs i PP en minoria o que el PSOE pogués articular una nova majoria absoluta, sumant els suports de Podemos i dels nacionalistes i independentistes que li van donar suport en la moció de censura.