El fins ara líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha actualitzat el seu perfil de Twitter després de dimitir i abandonar la política activa, amb una frase enigmàtica extreta de la sèrie The Wire. El contingut de la frase ha obert tota mena d'especulacions, com si implica el rei Felip VI en la seva caiguda política.

"Si vens pel rei, és millor que no fallis. Omar Little", ha escrit Iglesias a sota del seu nom, en anglès. Omar Little és un dels personatges de la sèrie, i certament pronuncia aquesta frase, però no en el sentit d'atacar el rei sinó en direcció contrària, per fer befa dels qui el van atacar a ell sense saber que era el rei. Iglesias no ha aclarit què ha volgut dir amb la frase enigmàtica.

Pablo Iglesias

 

Aquest és l'episodi de The Wire on el personatge d'Omar Little pronuncia la frase:

Aquest dimecres, Iglesias ha retirat també tots els càrrecs polítics del seu perfil a les xarxes socials. L'exlíder de Podemos va anunciar que deixava la política en la seva compareixença després de la patacada que va patir la seva candidatura a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

"És evident que no contribueixo a sumar, no contribueixo que la nostra força segueixi creixent i consolidant-se", va indicar acusant l'extrema dreta d'haver-lo convertit en un boc expiatori. Iglesias va reiterar la seva confiança en la ministra de TreballYolanda Díaz, per rellevar-lo al capdavant del partit i va vaticinar que pot ser la pròxima presidenta del govern espanyol.

Iglesias va reconèixer i va lamentar la victòria d'Ayuso i de la dreta espanyola i va afirmar que és una mala notícia per als serveis públics madrilenys. També va vaticinar que "els problemes territorials" i la deslleialtat entre institucions augmentaran. "Mai Madrid havia sigut tan diferent a altres territoris d'Espanya", va apuntar.

Per altra banda, l'exlíder de Podemos va reconèixer la derrota de les esquerres espanyoles, tot i que sense entrar en gaire autocrítica. Només va constatar la pèrdua d'escons del PSOE i va felicitar Más Madrid pel seu resultat (s'ha convertit en segona força) però va recordar que res d'això servirà per impedir que Ayuso torni a ser presidenta de Madrid. "Tot i que hem millorat respecte a fa dos anys, el resultat segueix sent insuficient. Les dades de participació són altíssimes, però no s'han traduït en el que buscàvem", va admetre.