Un dia més de reivindicació arreu del país. Aquest cop, per omplir-lo de cartells a favor de la llibertat dels vuit consellers i dels presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium) empresonats.

L’epicentre de la mobilització ha estat la plaça de la Universitat de Barcelona, que s’ha omplert de gom a gom de ciutadans que han col·laborat en l'acció. De cartells n’hi ha hagut de tot tipus: en blanc i negre, en color i amb lemes escrits. Al final, gairebé cap racó de la plaça ha quedat sense referències als empresonats.  

Entre lemes com ara “llibertat”, “no esteu sols” o “som república” que han cridat els assistents, han pres la paraula els vicepresidents de l’ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, respectivament. En el seu discurs, Mauri ha volgut deixar clar que "davant els que ens volen dividir, més diàleg. No descansarem fins que els tinguem a casa".

Europa Press

A l'encartellada també hi han estat presents els diputats d'ERC a Madrid, Joan Tardà i Gabriel Rufián, i una comitiva d'Anonymous, els hackers que darrerament han fet costat a la reivindicació sobiranista:

A Girona, la plaça del Vi s’ha tornat a omplir de gent per la democràcia i la llibertat. L’ANC i Òmnium han repartit cartells per "pintar" el centre de la ciutat, mentre que altres ciutadans ho han fet per lliure en altres punts de Girona:

A Tarragona, la plaça de la Font ha agrupat nombrosos ciutadans per omplir la ciutat de cartells. En paraules de l’ANC de la ciutat, esperen que aquest cop no siguin despenjats al cap de poca estona:

Lleida també s’ha omplert de cartells per la llibertat dels consellers i els Jordis. El centre neuràlgic ha estat, altre cop, la plaça de la Paeria:

A més de les capitals de demarcació, molts altres municipis han acabat plens de cartells a favor de l’alliberament dels presos.