Adéu Nadal i fins l'any que ve. Per aquells molt nostàlgics, l'arbre engalanat del menjador de casa encara es pot quedar a passar el cap de setmana, però dilluns ja fora. El final d'aquesta època el marquen els Reis, així que un cop han passat, 'c'est fini'. Ara bé, si ens fixem en les portades d'aquest divendres 7 de gener veurem que hi ha un Rei que es nega a plegar: el rei Felip VI.

El protagonista a l'ABC és Felip VI, amb una fotografia pràcticament a portada completa: "El Rei lloa l'"altura moral" de les víctimes d'ETA". El monarca va reconèixer el paper de l'exèrcit i les forces de l'Estat per la seva actuació en crisis com la de la covid-19, així com en desastres naturals com l'erupció del volcà de la Palma o el temporal hivernal Filomena. El Rei va fer aquestes declaracions en la tradicional celebració de la Pasqua Militar al Palau Reial de Madrid. El rotatiu madrileny també recull el reconeixement a una redactora seva amb el premi Nadal: "Inés Martín Rodrigo guanya el premi Nadal".
 

ABC 7 enero

El Mundo també opta per titular amb el discurs de Felip VI durant la celebració de la Pasqua Militar a Madrid: "El Rei encoratja les víctimes d'ETA abans de les marxes pels presos". També dedica un espai destacat a la situació del tenista serbi Novak Djoković, que es troba retingut en un hotel australià esperant saber si serà deportat o no per no està vacunat contra el coronavirus: "Els antivacunes adopten Djokovic com a símbol".

EM 7 enero

El País posa en portada el discurs de Biden sobre l'assalt al Capitoli d'ara fa tot just un any: "Biden acusa Trump de ser una amenaça per a la democràcia". En una portada pràcticament només amb actualitat internacional, també es fa ressò de les manifestacions al Kazakhstan: "Rússia envia tropes a Kazajistan per calmar les protestes".

PAIS 7 enero

La Razón publica una enquesta segons la qual la majoria d'espanyols preferiria que el govern de l'Estat no tingués partits independentistes com a socis preferents: "El 66,6% dels espanyols vol que Sánchez busqui altres socis". Espai reservat per al Rei que no abandona les portades: "El Rei reivindica les víctimes d'ETA".

LR 7 enero

"El govern espanyol compta amb el PP per renovar el TC al juny", publica El Periódico. La imatge és per al president dels Estats Units, Joe Biden, que aquest dijous va commemorar el primer aniversari de l'assalt al Capitoli que va tenir lloc el 6 de gener del 2021 a les mans d'una torba de seguidors de l'expresident Donald Trump i que va acabar amb cinc morts.

PERIODICO 7 enero

"Salut tramita 36.500 multes per no dur la mascareta", indica el diari Ara, que xifra en 2,5 milions d'euros la recaptació del Govern en sancions vinculades a la pandèmia. La pandèmia de la covid es veu agreujada durant les darreres setmanes arran de l'arribada de la variant òmicron, que és menys agressiva però molt més fàcil de transmetre.

ARA 7 enero

Finalment, El Punt Avui es fa ressò de les pèrdues que les restriccions per la pandèmia de covid-19 han suposat per a sectors com la restauració i l'oci nocturn durant les festes de Nadal: "Festes perdudes". La fotografia és per als periodistes Inés Martín i Toni Cruanyes, guanyadors dels premis Nadal i Josep Pla, respectivament, de literatura: "Dos periodistes amb premi".

07DCAT 001 page 0001

Foto principal: Imatge d'arxiu d'una corona / Unsplash - Pro Church Media