Una picabaralla entre partits ha obligat a suspendre la Comissió del Nomenclàtor de Girona on s'havia d'aprovar el canvi de nom de la plaça Constitució per la de l'1 d'Octubre del 2017. El focus de divergència ha estat l'informe tècnic que havia d'acompanyar la votació. El PPC, Cs i el PSC han considerat que el document que se'ls ha entregat –de tan sols un foli- no complia els requisits.

La regidora popular, Concepció Veray, ha amenaçat amb impugnar-ho i la socialista Sílvia Paneque, "per prudència", ha demanat que el document es refés i que la reunió es posposés. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha decidit suspendre la comissió, que es tornarà a reunir divendres.

Madrenas, però, no ha estalviat retrets cap als tres partits. De fet, ha dit que "el bloc del 155" ha traslladat a l'Ajuntament de Girona el "filibusterisme" que ha practicat al Parlament i ja ha avançat que el canvi de nom de la plaça Constitució serà un fet perquè compta amb l'aval de la comissió i de la majoria del ple (que l'haurà de ratificar).