El col·lectiu que promou el caràcter cívic, pacífic i no-violent de les legítimes mobilitzacions ciutadanes, En Peu de Pau, ha fet una crida a totes les entitats culturals i ciutadanes a rebaixar la tensió arran de la resposta a la sentència que es viu als carrers de Catalunya i a "defensar el legítim dret de protesta dels nostres joves". 

En Peu de Pau, que ha convocat una manifestació a Plaça Urquinaona amb Roger de Llúria aquesta tarda, ha demanat que "davant la repressió i la duresa de les actuacions policials", la gent estigui "al costat dels manifestants i no dels contenidors". 

En aquest sentit, emplacen la gent a ser al costat dels manifestants perquè puguin sentir-se segurs. En un comunicat, també han lamentat les filtracions i l'apropiació dels líders polítics durant la gestació d'aquesta iniciativa.

A la crida hi ha donat suport els Agents Rurals, la Comissions Obreres de Bombers de Barcelona, Bombers per la República, Escoltes Catalans, Open Arms, Sanitaris per la República, el Sindicat de Manters. 

Els diputats d'ERC i de JxCat Gabriel Rufian i Francesc De Dalmasses també han mostrat el seu suport a la crida d'en Peu de Pau per les xarxes socials.