En Comú Podem amplia distàncies amb la resta dels partits i tornaria a ser la primera força política a Catalunya a les generals. Així s'extreu d'una enquesta que publica avui El País, que explica que aquesta formació aconseguiria el 26-J el mateix nombre d'escons que va obtenir el 20-D a Catalunya, però sumaria aquesta xifra només a la circumscripció de Barcelona i caldria afegir-hi els vots de la resta de demarcacions.

Si les darreres eleccions en va aconseguir 12 en tot el territori català, aquesta vegada en guanyaria 12 tan sols a Barcelona, i reuniria un 34,1% dels vots a la circumscripció doblant els resultats del segon partit, el PSC. Aquests escons provindrien d'ERC, CDC i el PP, que perdrien un diputat cadascun. El PSC i Ciutadans perdrien algun vot, però mantindrien els seus 5 i 4 escons respectivament.

D'aquesta manera, tots els partits perdrien percentatge de vot, menys la confluència de Podemos que, a més, ampliaria el rang d'edat dels seus electors des dels 18 als 64 anys i aconseguiria mobilitzar un 74% dels potencials votants.

CDC baixaria prop de 4 punts i passaria a tenir del 13,2% al 9,5%, el PP cauria un 1,4% i es quedaria amb un 9,9% dels vots davant de l'11,3% que va obtenir el 20-D, mentre que ERC perdria un 0,7%, i passaria del 13,5% dels vots al 12,3%. L'independentisme cauria, doncs, del 27,7% que va aconseguir el 20-D al 21,8%.