Ambient de celebració continguda a l’estació del Nord de Barcelona després del sondeig de TV3 que els atorgaria a En Comú la primera posició amb entre 14 i 16 diputats, podent-ne sumar fins a 4 escons més dels 12 aconseguits el 20-D. La número dos de la confluència, Lucía Martín, ha sortit a valorar les dades, després d’una reunió en petit comitè amb altres membres de l’equip de campanya com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

“Moltíssima prudència, només és una enquesta”, ha iniciat Martín, assenyalant, però, que “en principi apuntarien a un molt bon resultat” perquè “tornaríem a guanyar les eleccions a Catalunya i milloraríem l’excel·lent resultat del 20-D”. Entre els crits i aplaudiments de menys d’un centenar de concentrats, el que sí que ha lamentat ha estat les dades de participació a Catalunya.

Sobre les perspectives que s’obririen amb aquests resultats, la confluent ha assegurat que “hi hauria la possibilitat d’un govern del canvi per acabar amb el del PP i iniciar una nova etapa en què podríem posar les persones al centre de les polítiques públiques”. De fet, els resultats de les mateixes enquestes farien fregar la majoria absoluta a Unidos Podemos i PSOE.