Clar i català. El candidat de En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat aquest matí en una entrevista a Efe que "independentment del resultat de les eleccions del 20 de desembre, s'obriran temps constituents" a l'Estat.

Després que les darreres enquestes facin volar vots d'un partit a un altre, i dibuixin un govern de diferents colors, Domènech creu que aquests comicis "suposaran la fi del bipartidisme" i "l'obertura de la política".

El naixement de la nova política és, pel candidat de En Comú Podem, un pas endavant per encetar "temps constituents" i ha manifestat que des del seu partit podran prioritzar el referèndum de Catalunya, que Pablo Iglesias o l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, també han defensat. En aquest terreny, Domènech creu que el líder de Podemos "se'n va sortir molt bé" en el debat perquè es tracta de "temes complicats".

Això sí, en relació la qüestió catalana ha posat sobre la taula que "hi ha un debat de país que està quedant atrapat en un debat de poder; i quan es resolgui es podrà obrir aquest debat de país a la ciutadania".