El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, creu que la consulta del PSOE a la militància no porta enlloc. "Amb tot el respecte, l'únic que ratifica és un pacte que no suma, o bé, un pacte que porta cap a la gran coalició", ha assenyalat en declaracions als mitjans.

De fet, Domènech avisa que en realitat "el matrimoni entre PSOE i C's pot convertir-se en un llit de defunció" en favor del PP. En aquest sentit, lamenta que Podemos no hagi aconseguit arribar a un acord pel canvi, però recorda que "el PSOE va triar un aliat de govern i suma el que suma". Per això, avisa que demanar l'abstenció dels podemites "en un pacte que no és nostre, que només vol excloure'ns" és una "irresponsabilitat política".

No obstant, si Pedro Sánchez fracassa en el seu intent per ser president, Podemos deixa la porta oberta a tornar a negociar. "En el moment que Sánchez vulgui asseure's a parlar per un govern de canvi per a les majories socials dels país, llavors, estem disposats i volem seure a negociar", ha afirmat.

Domènech ha recordat també que el pacte entre Sánchez i Rivera és un acord perquè "mai" es convoqui a Catalunya una consulta sobre el dret a decidir. "És d'un nivell d'intel·ligència tant baix", ha criticat. En aquest sentit, avisa que el pacte no només va en contra de la gent que "legítimament defensa la independència, sinó també en contra del 80% dels catalans" que defensa el dret a decidir. Això, "és caminar cap al no-res", ha assegurat.

Colau no entén Sánchez

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no entén perquè el líder socialista Pedro Sánchez "no ha volgut ni tan sols explorar seriosament una possibilitat de govern de canvi". En aquest sentit, Colau creu que Sánchez hauria de donar explicacions pel seu acord amb C's que té un programa econòmic "més proper a la dreta".

 

La alcaldessa diu estar "desconcertada" també perquè no sap exactament "què busca" aquest pacte, ja que ara per ara les dues forces, PSOE i C's, no sumen prou vots perquè el socialista sigui president, tenint en compte que el PP votarà no i Podemos el mateix.