En Comú Podem (ECP) ja treballa amb l'eventualitat d'uns nous comicis generals. La coordinadora d'ICV, Marta Ribas, ha confirmat avui que les forces que integren la confluència estan ja parlant "dels detalls" per, entre altres coses, buscar una fórmula jurídica que permeti tenir grup parlamentari propi. 

"Ha estat fantàstic ECP", ha reblat Ribas, minuts abans de començar una intervenció davant de la nova executiva del partit, entre la qual s'hi troben històrics com l'exconseller d'Interior Joan Saura o l'independentista Jaume Bosch. En aquest sentit ha indicat que "què és millor que tornar a repetir" quan "la prioritat és tornar a guanyar". 

La investidura es complica. Les negociacions estan trencades a Madrid i des d'ICV es reivindica que "és impossible que donem suport a qualsevol acord que passi per revalidar les polítiques d’austeritat i això és el que reflecteix l’acord del PSOE amb Ciutadans”. Reiteren al PSOE que es replantegi un "acord real d'esquerres", que inclouria el suport actiu o passiu de Democràcia i Llibertat i ERC.

L''offshore' de Soria

"Volem denunciar l'impost al sol que grava i penalitza qui fa autoconsum", ha afirmat Ribas en referència al ministre d'Indústria, José Manuel Soria. Precisament, "qui ha promogut la pitjor legislació en energies renovables és vergonyosament un altre que tenia papers a Panamà", ha criticat.

L'exigència d'ICV és "que plegui", perquè "molt probablement defraudava al seu país".