Una delegació d'empreses basques visitarà la ciutat marroquina de Casablanca, del 8 al 12 de maig. Unes dates que pràcticament coincideixen amb les del viatge oficial que el president Carles Puigdemont i el ministre-president flamenc, Geert Bourgeois, havien de fer al país del 7 al 9 de maig, i que s'ha suspès per pressions del Govern espanyol, segons fonts de la Generalitat. La delegació basca, per contra, sí que farà el viatge sota l'empara de l’Oficina Comercial i Econòmica d’Espanya a Casablanca.

El viatge econòmic de Puigdemont i Bourgeois es va suspendre el passat divendres, després que els responsables marroquins informessis a la delegació que cap dels seus responsables polítics podia rebre'ls. El Govern català atribueix aquest canvi d'agenda a les pressions del Govern espanyol. De fet, justament aquest dimecres el ministre d'Exteriors del Marroc, Nasser Bourita, ha assegurat, que el Govern català ha de concretar les visites amb Madrid, després de reunir-se amb el seu homòleg espanyol, Alfonso Dastis.

Després d'aquest episodi, però, l’Oficina Comercial i Econòmica d’Espanya a Casablanca ha emparat des del seu Twitter la visita de les empreses basques. El viatge, organitzat per la Cambra de Comerç d'Alava conjuntament amb la de Bilbao i Gipúzcua, té per objectiu enfortir els llaços comercials entre els territoris i explorar oportunitats de negoci i cooperació entre ells.