El ministre d'Exteriors del Marroc, Nasser Bourita, ha assegurat aquest dimecres que el seu govern "manté i mantindrà sempre una estreta concertació amb les autoritats espanyoles a Madrid" a l'hora de concertar visites diplomàtiques com la que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va haver de cancel·lar la setmana passada perquè suposadament cap càrrec no podia rebre'l.

Sobre la cancel·lació del viatge del Govern, Bourita ha reconegut que hi havia "un problema d'agenda, de calendari", i ha agregat que els interlocutors marroquins tenien "altres programes en relació amb l'única data que es va proposar per a la visita". El ministre marroquí ha explicat a més que aquest tipus de visites requereix "una concertació, una consulta prèvia sobre el format, el timing, el programa per poder garantir el seu èxit".

El president de la Generalitat va suspendre el passat dia 28 d'abril la missió comercial conjunta que tenia previst realitzar amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, del 7 al 9 de maig al Marroc, en ser informats que no podrien ser rebuts per les autoritats marroquines, una cosa que el govern català atribueix a les "pressions diplomàtiques espanyoles".

Davant d'aquestes acusacions, el ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ha afirmat que el Govern no va fer "cap pressió" perquè el viatge del president català al Marroc "es portés endavant o no". Dastis ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa que ha ofert a Madrid juntament amb seu homòleg marroquí.