Empresaris i professionals alemanys s'han sentit ofesos per l'actitud que va mostrar ahir el seu compatriota Karl Jacobi en un acte al Círculo Ecuestre amb el president del Parlament, Roger Torrent. Jacobi va reclamar amb to contundent que tots els independentistes "vagin a la presó", cosa que va obrir una notable polèmica.

El delegat comercial Hans-Peter Trauschke ha afirmat que se sent "ofès" pel que va succeir, i ha afegit que alguns dels "impresentables membres" del col·lectiu de directius de parla alemanya (FDF) "no representen en absolut" la comunitat alemanya. Ha recordat també que els estatuts de l'entitat assenyalen que els seus membres "no es poden posicionar políticament".

El creador audiovisual Heiko Kraft s'ha mostrat "avergonyit" per la "falta de respecte" que va haver de patir el president del Parlament, en la trobada al Círculo Ecuestre. "Sóc empresari alemany resident i invertint a Catalunya. M'avergonyeixo profundament per la falta de respecte que ha hagut de passar el president del Parlament, Roger Torrent, al Círculo Ecuestre a Barcelona. Aquesta gent no parlaria mai així a cap polític alemany. Vergonya", ha indicat.

Un consultor informàtic de nom Ferran, també d'origen alemany, no ha dubtat a titllar l'empresari que va tractar de forma ofensiva a Torrent, de "xenòfob". "Com a alemany resident a Catalunya més de 65 anys, he de dir que la persona impresentable que ha demanat la presó per els polítics catalans al Círculo Ecuestre es el típic xenófob que menyspreaba els catalans i espanyols fa 50 anys. No saben castellà, ni els importa", ha indicat. 

El periodista Ralf Streck s'ha preguntat si això que ha passat és el que vol exportar Alemanya. "Un empresari alemany ha estat abusiu en la trobada amb Torrent, vol veure tots els defensors de la independència a la presó. Aquesta joia de la democràcia alemanya, de qui no vull dir el nom, vol exportar una gran presó també per als escocesos o els partidaris del Brèxit?", ha indicat.