Atrapat a l’Operació Catalunya. L’empresari Javier Pérez Dolset ha demanat al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón que reobri la investigació contra el comissari José Manuel Villarejo en descobrir que va investigar-lo i, fins i tot, va aportar dades falses sobre ell. Villarejo hauria actuat per compte de Mauricio Casals, amb qui Dolset estava enfrontat, a canvi d’obtenir informació sobre polítics i empresaris catalans per continuar la guerra bruta contra l’independentisme català. A més, ha sol·licitat la imputació del llavors ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, en considerar-lo l'artífex de l’Operació Catalunya, segons els documents secrets publicats aquestes darreres setmanes a ElNacional.cat i a dos diaris més. El titular del jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional ja ha donat trasllat a la Fiscalia perquè doni el seu parer.
 

🔒 Més documentació confidencial: L'operació Catalunya utilitzava informació del Ministeri d'Hisenda de Montoro de manera il·legal
 

Es tracta de la peça 18 de l’Operació Tándem contra Villarejo, en la qual també va ser investigat Mauricio Casals, president de La Razón, i que el jutge va arxivar el maig del 2021 per manca d’indicis contra ell i el Grupo Planeta. Es dona el cas que Pérez Dolset és investigat pel mateix jutge García-Castellón per, suposadament, haver provocat la fallida de l’empresa tecnològica Zed WorldWide SA, de la qual era conseller delegat, i d'endur-se part dels diners d'un contracte amb el govern espanyol concedit a l'empresa. Pérez Dolset sosté que és fals i que és una víctima col·lateral de l’Operació Catalunya. Se li atribueixen comptes a Panamà, acusació, que —segons sosté— "fins a quatre comissions rogatòries a aquest país han desmentit”.

 

Informació dels Pujol

En el nou escrit, presentat dimarts passat al jutge de l'Audiència Nacional i al qual ha tingut accés ElNacional.cat, l’empresari Pérez Dolset aporta àudios del comissari, en els quals afirma que Villarejo admet que assumeix l’encàrrec de l’anomenat Proyecto Brod, centrat a espiar als germans Javier i Ignacio Pérez Dolset el 2013, enfrontats al Grup Planeta, a canvi que Casals li donés informació sobre la família Pujol i el govern d’Artur Mas.

Villarejo també va admetre en seu judicial i a la comissió del Congrés dels Diputats que Casals li donava informació sobre Catalunya, insisteix l’empresari. A més, assegura que Casals i Fernández Díaz eren amics. "Casals em donava informació de Catalunya, de l'entramat independentista i dels Pujol", va explicar Villarejo al jutge García-Castellón, en el seu interrogatori al jutjat l'11 de març del 2020. Per Pérez Dolset, aquesta afirmació demostra que el magistrat sap des de fa quatre anys que hi ha una Operació Catalunya i no ha fet res per als afectats, com tampoc no ha actuat la Fiscalia.

Afers interns de la policia espanyola va trobar el 2017 un document, amb un pressupost, a un soci de Villarejo per investigar els dos germans empresaris i atribuir-los irregularitats. El magistrat de l'Audiència Nacional va arxivar la peça 18 perquè, segons argumenta la resolució, els investigadors no van trobar-hi una prova clara de qui havia fet aquest encàrrec.

Director d’Antifrau i ERC

A la denúncia, l’empresari també aporta dos àudios de la conversa entre el ministre Fernández Díaz i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en què aquest explica al responsable d'Interior que ha parlat amb el cap de seguretat de Planeta, que era expolicia, perquè col·laborin en l’Operació Catalunya investigant per a ell. "Una informació que em va arribar, que no sé si deu ser certa. Ho externalitzo perquè algú m'ho esbrini una mica", argumenta. En concret, De Alfonso informa al ministre de suposades irregularitats en què estarien implicats familiars d'Oriol Junqueras, que li han arribat a través d'un amic i que necessita confirmar. La conversa és del 2014 i es va fer pública el juny del 2016. Pocs dies després, el Parlament va destituir De Alfonso. ERC va denunciar Fernández Díaz i De Alfonso a la Fiscalia sense que prosperés cap investigació als jutjats.

Pérez Dolcet també ha demanat que es prengui declaració en qualitat d'investigats a diferents responsables del grup Planeta que apareixen als àudios, entre els quals, Mauricio Casals; el director de La Sexta i Al Rojo Vivo, Antonio García Ferreras; o el president d'A3 Media i Grup Planeta, José Creuheras.

A més, Pérez Dolset demana al jutge que ordeni que se li lliurin “totes les referències a la seva persona que apareixen en diferents peces de la causa 96/2017”, és a dir, a la macrocausa contra Villarejo, i que sosté que “es troben disseminades en altres sumaris, com, per exemple, a la peça 12”.

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!