El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va urgir el cap d’Antifrau, Daniel de Alfonso, perquè accelerés les investigacions de dirigents de CDC i ERC per portar-les a la Fiscalia en el mínim temps possible, per tal que pogués aparèixer en premsa abans de la consulta del 9-N.

Segons revela el diari Público en un tercer lliurament de les converses enregistrades entre Fernández i De Alfonso, el ministre tenia intenció de pressionar la fiscalia perquè desbloquegés les investigacions de De Alfonso en un termini màxim de tres setmanes. Així mateix, les gravacions també mostren que el ministre tenia la intenció de revelar a premsa afí les dades que poguessin incriminar els polítics sobiranistes.

“Això la Fiscalia t’ho afina, fem una gestió”, se sent dir a Fernández Díaz davant dels dubtes de De Alfonso per la debilitat de les proves. Després d’assegurar que el cas “seria prevaricació” i suposaria “un torpede a la línia de flotació” per a Francesc Homs, el ministre afegeix que “l’ideal” és que si el cas està al jutjat “i surt” ningú “sospitarà que surt de la Policia ni d’investigacions policials”.

“Sóc espanyol per sobre de tot”

Al llarg del nou fragment de conversa se sent un De Alfonso que presumeix de patriotisme espanyol però tem pel que li pugui passar si es relaciona que la documentació ha sortit d’ell. “Jo vinc per això, ministre. Jo sóc espanyol per sobre de tot, però a mi m’enfonsa, tinc família”.

“Res, res, no et preocupis que no et vull aclaparar –li diu Fernández Díaz a De Alfonso en un altre moment de la conversa-. Però esclar, és que això seria prevaricació i això... es troba amb un embolic aquest senyor, eh?”.

El ministre de l’Interior continua insistint perquè De Alfonso accedeixi a passar-li la documentació, fet al qual el director de l’Oficina Antifrau no hi posa cap objecció. De fet, assegura que li ha portat una còpia de tota la documentació sense el segell de l’Oficina Antifrau perquè no se sàpiga d’on ha sortit.

“Els hem destrossat el sistema sanitari”

Si li diu, però, que comprengui la seva “situació a Catalunya”. I afegeix: “No sóc de la Generalitat, l’oficina no pertany a la Generalitat, som independents. Els hem donat una bona plantofada amb Ramon Bagó (expresident del Consorci Sanitari), els hem destrossat el sistema sanitari, els hem acusat, estem fotent-los el CTT [Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació]. En fi, jo sóc espanyol, ho tinc clar, però estic en una situació que haig de ballar allà”, deixa anar.