La periodista Empar Moliner ha renunciat a llegir el pregó de la Festa del Roser de Martorell després de les crítiques del grup municipal Movem Martorell, a causa de les referències de Moliner als manters i les estàtues humanes de la Rambla de Barcelona.

Moliner havia de ser l’encarregada de protagonitzar el pregó d’aquest dissabte a la Festa del Roser de Martorell, una celebració dedicada a cultura de la verema i del vi, però finalment ha declinat la proposta.

La decisió l'ha presa la periodista arran de la petició de la confluència d'esquerres Movem Martorell, que va registrar una sol·licitud dirigida a l'alcaldia per demanar la retirada de Moliner com pregonera. Els comuns d’aquesta població del Baix Llobregat van titllar de “racistes” les declaracions de l’escriptora a Els Matins de TV3: “Si Colom ha de fer un pas al costat, que ho faci. Més ben dit, endavant, cap al mar. Quina pena, en canvi, que estàtues humanes i venedors de bosses falses no els segueixin".

Per la seva banda, l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, de CDC, ha expressat el seu respecte per la decisió de Moliner i ha lamentat la "intransigència" de Movem Martorell, als quals ha acusat de vetar persones per les seves opinions i ironia.

 

El substitut de la periodista per fer el pregó serà l’escriptor Genís Sinca.