Desenes de persones s'han manifestat aquesta tarda a Perpinyà davant la prefectura francesa, en protesta per l'atemptat gihadista contra el professor Samuel Paty, a qui van decapitar en una acció sanguinària perquè en una classe va fer un debat i va mostrar les caricatures sobre Mahoma que va publicar fa anys la revista Charlie Hebdo.

La concentració, que ha estat emotiva, també ha estat per donar suport als mestres francesos, a la llibertat d'expressió i als denominats valors republicans.

Els concentrats han aplaudit, han fet un minut de silenci i finalment han cantat La Marsellesa, l'himne francès. Entre els concentrats hi havia molts professors, que portaven el cartell Je suis prof, j'enseigne la liberté d'expression (Jo soc mestre, ensenyo la llibertat d'expressió)

L'atemptat es va produir a Conflans Sainte Honorine, al nord-oest de París, on Samuel Paty feia de professor de secundària als seus 47 anys. Va ser decapitat al mig del carrer, per un terrorista islamista txetxè de 18 anys, nascut a Moscou i que tenia l'estatut de refugiat. No era seguit pels serveis d'informació en no haver donat cap símptoma de radicalització.

Tot va començar en una classe que girava sobre la llibertat d'expressió, en la qual Samuel Paty, el professor, va decidir mostrar als alumnes diverses caricatures del profeta Mahoma publicades al setmanari satíric Charlie Hebdo. Abans de fer-ho, el professor va comunicar que si algun estudiant musulmà podria sentir-se ferit, podia abandonar l'aula.