L'últim cop que havia trepitjat el Congrés dels Diputats va ser pel debat d'investidura, el passat gener. En aquell moment, Aina Vidal s'acomiadava dels seus companys de legislatura per fer front al tractament de càncer. No ha estat fins aquest dijous que la diputada dels comuns ha tornat a l'hemicicle, un cop superades les hores greus de la malaltia. Ho ha fet per a intervenir en la moció de censura de Santiago Abascal contra Pedro Sánchez. "Benvinguda, Aina Vidal", li ha desitjat la presidenta Meritxell Batet. Ha estat rebuda amb un fort aplaudiment, amb els diputats i el govern espanyol dempeus. Excepte els parlamentaris de Vox, que s'han quedat asseguts a l'escó i amb les mans quietes.

En la seva intervenció davant la cambra, Aina Vidal ha recordat com "l'última vegada que trepitjava aquest hemicicle escollíem el president del govern", i que "va ser un dia bonic, lluminós i d'esperança". No només per escollir un govern de coalició d'esquerra, "sinó perquè aquest hemicicle va mostrar la seva humanitat". Molt lluny de l'ambient que es respira avui al Congrés amb la moció de l'extrema dreta, ha contraposat la diputada dels comuns.

"Avui a l'hemicicle es respira odi. L'odi, la desconfiança i l'egoisme són el projecte de país de Vox", ha advertit Vidal. Ha denunciat i advertit que "aquesta moció no busca un canvi de govern", sinó que "venen a generar soroll, crispació i confrontació" perquè "el seu objectiu és posar en risc la convivència i generar caos".

Aina Vidal es troba bé, continua en tractament de quimioteràpia però ja ha superat la pitjor part de la malaltia.