La candidata número dos de JxCat per Barcelona, Elsa Artadi, ha proposat aquest diumenge un pla del vianant que reguli els nous models de desplaçament personal --bicicletes i patinets-- i "pacificar" els carrers afavorint la circulació dels vehicles que siguin necessaris i a menys velocitat.

En roda de premsa, ha concretat que l'objectiu és millorar el confort del vianant, maximitzar la seguretat, promoure que el caminar sigui accessible per a tots.

Per a això, vol blindar les voreres per a les persones; baixar a calçades pacificades els vehicles de mobilitat personal; millorar la protecció dels passos de vianants; reduir la intensitat del trànsit rodat de vehicles de motor; millorar el mobiliari urbà per descansar i refrescar-se; revisar els temps dels semàfors, i millorar la senyalització de rutes a peu, entre altres mesures.

Persones grans

També impulsaran el programa 'Barcelona Super 70', que té com a objectiu l'atenció personalitzada de les persones grans segons les seves necessitats sociosanitàries, i per això aposten per una xarxa de prestacions i serveis que garanteixi l'atenció individualitzada i integral que englobi tots els aspectes vitals de la persona.

Altres mesures que plantegen són impulsar noves formes d'habitatge per a persones grans i ampliar el parc d'habitatges amb serveis, elaborar un cens de gent gran que viu sola, dur a terme programes per envellir de forma saludable i augmentar les hores del servei d'atenció a domicili.