A Junts per Catalunya volen que cali la idea que l'única garantia que hi hagi un alcalde independentista a Barcelona d'aquí a quatre dies és votar la candidatura que encapçala Joaquim Forn des de la presó de Soto del Real, perquè ERC triarà Colau. 

Durant un acte al vell mig de Sant Andreu, hores després de saber-se que finalment hi haurà un cara a cara entre Maragall i l'encara alcaldessa, Elsa Artadi -número dos de JxCat a Barcelona- ha advertit que aquest enfrontament és una "falsa dicotomia" i que "diumenge va de Colau i Maragall o JxCat". En aquest sentit ha afegit que "no volem Colau i colauisme, no hem vingut a apuntalar ningú ni a governar amb aquells que no estan treballant per la independència del nostre poble". 

Des del mateix escenari, Artadi i Torra han entrat en tromba contra els comuns. El president de la Generalitat ha acusat Colau d'haver "abdicat de ser la capital de Catalunya" i haver-se "posat de perfil durant l'1-O". Alhora, ha exposat la necessitat que "als dos costats de la Plaça Sant Jaume parlem el mateix llenguatge, jo necessito un alcalde a Barcelona que aguanti la pancarta dels presos polítics i defensi el dret d'autodeterminació amb totes les conseqüències". Artadi ha expressat el mateix però en unes altres paraules, "fer discursets és molt fàcil, però que faran Colau i Iglesias quan suspenguin els nostres presos?". 

Interpel·len el votant progressista, del PSC i dels comuns

JxCat parteix de la base que "encara queden demòcrates" que voten altres partits com els socialistes i els comuns. I s'adreça a ells perquè diumenge votin Forn a Barcelona i Puigdemont a les europees. Els alerta que els socialistes "estan marejant la perdiu" per no prendre la decisió de suspendre els presos abans de les eleccions. Com ja va fer la Junta Electoral Central amb l'intent de vetar Puigdemont com a candidat a Europa, una mesura que va anunciar just l'endemà de les generals. 

quim torra amb foto puigdemont i forn   ACN

Torra ha destacat la importància que té "per al projecte nacional que a Catalunya pugin les dues urnes (la de les municipals i la de les europees) amb els vots de JxCat". 

A JxCat confien en l'embranzida final per consolidar la victòria de Puigdemont sobre Junqueras a Europa que pronostiquen les darreres enquestes i que la inèrcia condueixi l'electorat a triar, també, la papereta de JxCat, de Forn i Artadi, a Barcelona.