La consellera de presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha deixat en evidència l'executor de l'article 155, Roberto Bermúdez de Castro. En una entrevista aquest diumenge al diari ABC, Bermúdez ha assegurat que tant Artadi com el vicepresident Pere Aragonès van col·laborar en l'aplicació d'aquesta mesura. Tanmateix, la consellera, en una piulada, ho ha negat amb contundència. 

Bermúdez ha relatat com Artadi i Aragonès "obeïen escrupolosament el seu horari d'oficina i després, a la tarda, sortien pels mitjans de comunicació a fer-se els resistencialistes". "Artadi i Aragonès van ser dos col·laboradors admirables. Van complir amb diligencia amb tots els seus deures. Va ser un plaer treballar amb ells per la seva disponibilitat i eficàcia", explica a l'ABC.

La consellera ha acusat Bermúdez de mentir i ha afirmat que el seu departament no va ser intervingut. "La meva unitat mai va rebre cap instrucció durant el 155. I jo mai vaig parlar amb ell ni ningú altre de l’Estat sent directora general de la Generalitat", ha indicat.