La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, ha considerat aquest matí que la decisió del govern espanyol de celebrar el 21 de desembre la reunió del Consell de Ministres a la Llotja de Mar, al centre de la ciutat, no és la millor ubicació. "Hi ha llocs que afavoreixen millor la mobilitat que uns altres", ha apuntat.

Artadi, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha explicat que el Govern no pres part en aquesta decisió, de la qual s'ha assabentat  pels mitjans de comunicació aquest matí.

La consellera ha explicat que a la reunió tècnica celebrada dimarts "es van posar sobre les taula diferents opcions" i els Mossos d'Esquadra van valorar les afectacions que podria tenir cada ubicació. "Si la preocupació del Govern de l'Estat és la mobilitat, la reunió enmig del centre de Barcelona segurament no és la millor elecció", ha subratllat.

Així i tot, Artadi ha admès que "és evident que el Consell de Ministres pot decidir en quin lloc de la ciutat de Barcelona" trobar-se, i davant d'això el Govern garantirà el seu dret de reunió i també el dret de protesta, ha afegit.

No calen agents de la policia espanyola

Així ha afirmat que no és necessari que el govern espanyol enviï agents del Cos Nacional de la Policia per reforçar la seguretat a Catalunya "ni aquest dia ni altres dies". En aquest sentit, ha advertit: "Si hi ha una percepció del Govern espanyol que falten agents del cos dels Mossos d'Esquadra, perfecte. Que ens donin el finançament que està acordada i ampliarem els agents".

 

Quan a una possible reunió entre Pedro Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra, Artadi ha reiterat que no tenen cap informació. "No tenim cap proposta d'ordre del dia, del motiu, de quins temes es volen tractar", ha dit.