Junts per Catalunya a Barcelona ja escalfa motors de cara a les eleccions municipals de 2023 i la presidenta del Grup municipal de JxCat a l'ajuntament i virtual candidata a les eleccions municipals del 2023, Elsa Artadi, ha mostrat les seves cartes al districte de Sant Martí. Al mercat del Clot i acompanyada de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la portaveu al Congrés dels diputats, Míriam Nogueras, i el diputat al Parlament Francesc de Dalmases, ha afirmat que “Barcelona és la mare de totes les batalles”.

Artadi ha carregat durament contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la intenció d'erigir-se des de bon començament com a l'alternativa a la Barcelona "descuidada i sense projecte". "Ada Colau només està a Madrid. Només es preocupa de la seva projecció personal", ha etzibat. L'ofensiva de la candidata de Junts contra Ada Colau, que a la mateixa hora es trobava a València celebrant un acte polític amb Yolanda Díaz, Mónica Oltra, Mónica García i Fatima Hamed Hossain, on prèviament han estat escridassades, no ha acabat aquí. I és que, en clara referència a l'alcaldessa, ha afirmat que "quan has de blindar la plaça Sant Jaume de Barcelona perquè et xiulen no estàs escoltant a la gent". 

Per acabar de reblar-ho, la també diputada al Parlament de Catalunya ha tingut unes paraules pel govern de coalició espanyol.  "Aquest govern superprogressista està inflant les partides de l'exèrcit espanyol. Aquí van els nostres diners". 

D'altra banda, Laura Borràs, ha criticat la nova "turbulència" al Parlament quan Ciutadans va presentar una petició de reconsideració de l'admissió a tràmit dels pressupostos per l'Acció Exterior del Govern i s'ha mostrat satisfeta que la Junta de portaveus i la Mesa ho solucionés "en dues hores". "El que vivim és un assetjament, s'intentava preventivament aturar un tràmit en el qual tots els grups poden participar", ha afirmat. 

Amb tot, Borràs també ha criticat l'aspiració de Barcelona a la cocapitalitat i que el ministre Iceta obligui que el 50% dels llibres a les biblioteques siguin en castellà.

Quant als pressupostos estatals, la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras ha avisat que "els que votin sí als pressupostos els hi costarà molt car", tot recordant que al novembre només s'havien executat 30 de cada 100 euros pressupostats enguany.

Artadi demana un estudi sobre l'impacte de l'Hospital Clínic

Aquest mateix divendres Artadi va demanar al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, en l'estrena del seu videoblog setmanal, que elabori un estudi sobre l’impacte social i econòmic a l’Eixample de l’activitat de l’Hospital Clínic i que busquin alternatives potents si s’acaba traslladant.

El possible trasllat o ampliació de l’Hospital Clínic s’hauria de resoldre abans de final d’any i el principal punt és aclarir en quin lloc es faria aquesta ampliació, després d’haver-se posat sobre la taula diversos emplaçaments, des dels més propers, com el recinte de l’Escola Industrial, fins a altres més llunyans, com a la zona de Can Rigal, fent frontera amb l’Hospitalet de Llobregat.

La possible candidata de JxCat va defensar que l'Hospital Clínic “necessita definir ja, ara, el seu projecte de futur”, i per això ha observat que “els espais que té ara l'Hospital Clínic han quedat petits i obsolets per les necessitats de la medicina”. “Estem posant en risc el futur d'un dels millors hospitals de Barcelona”, va afegir Artadi, que considera que “en la valoració de les alternatives d'aquest projecte cal tenir en compte els aspectes hospitalaris, però també l'impacte que ara mateix l'Hospital Clínic té a nivell econòmic i en l’àmbit social sobre l'Eixample de Barcelona”.


Imatge principal: Elsa Artadi a l'acte de Junts a la plaça del Mercat del Clot de Barcelona / Junts